Äppel- och valnötskavring

Saftig och god kavring med äpple och valnötter som kryddats med nejlikor, ingefära och pomerans.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 dl filmjölk - 3 %
  • 2 dl brödsirap - mörk
  • 480 g vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 tsk nejlikor - malda
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 1 tsk pomerans - mald
  • 2 tsk salt
  • 2 dl valnötter - grovhackade
  • 2 äpplen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Blanda filmjölk och sirap. Rör ihop alla torra ingredienser, även nötter. Skala, kärna ur och skär äpplena i 1/2-cm-stora bitar. Blanda ner dem i mjölblandningen. Rör ner det i filmjölken. Degen ska vara ganska lös.

  3. Smörj avlånga bakformar, 2 liter. Fördela degen i formarna. Pudra lite grovt rågmjöl på ytan. Grädda bröden på nedersta falsen i ca 1 timme och 15 min. Lägg eventuellt på aluminiumfolie mot slutet av gräddningen. Ta ut och stjälp upp kavringen på galler. Låt svalna under bakduk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!