Äppel- och nougatrulle med limekesella

Allt om Mat

Rullar

  • 3 äpplen
  • 1 lime
  • 100 g nougat - (Odense)
  • 8 vårrulledeg - ark
  • 1 ägg - till pensling

Limekesella

  • 1 dl kesella
  • 1 msk strösocker
  • 1 lime - rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tärningar.

  3. Riv skalet från limefrukten och spara det till limekesellan. Skär bort resten av skalet med en kniv längsmed limefrukten. Skär sedan ut skinnfria klyftor (filéer) ur frukten. Dela filéerna i små bitar.

  4. Skär nougat i tärningar. Blanda äpple, lime och nougat i en bunke.

  5. Lägg ut ett vårrulleark i taget på en torr arbetsbänk med ett av arkets hörn mot dig. Placera 2 matskedar av äppelfyllningen i mitten på arket. Pensla hörnen med vispat ägg. Vik det hörn du har mot dig över fyllningen först och sedan sidohörnen så att det liknar ett kuvert. Rulla därefter ihop rullen mot det hörn som är kvar. Upprepa proceduren med resten av vårrullearken.

  6. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla rullarna med vispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de är gyllene i färgen.

  7. Rör ihop kesella, strösocker och limeraspet i en bunke.

  8. Servera rullarna varma med en klick limekesella bredvid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!