00000

Mascarponeosten kan bytas ut mot philadelphiaost.

För 12 bitar:

Ingredienser

Fyllning:

500 g mascarponeost
2 dl florsocker
0,5 dl crème fraiche
0,5 tsk kanel, mald
1 dl äppelmos

Garnering:

1 äpple
1 dl vatten
3 msk gelésocker
1 citronmeliss

Äppel- och kaneltårta – gör så här:

  1. Blanda mascarpone med florsocker, crème fraiche och kanel. Tag undan ca hälften av krämen till garnering. Lägg ihop bottnarna med äppelmos och kräm emellan.
  2. Kärna ur och fintärna äpplet. Koka upp vattnet med gelésocker och rör i äpplet. Låt kallna.
  3. Bred lite kräm runt om tårtan. Fyll resterande kräm i en spritspåse. Spritsa krämen runt om tårtan och klicka ut äppelgelén på tårtan. Garnera med citronmeliss.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Bakning, Tårtor