Äppel- och jordgubbs-marmelad till getost

Sötsyrlig marmelad med jordgubbar, perfekt till getosten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 äpple
  • 200 g jordgubbar
  • 1 msk vatten
  • 0,5 msk citron - pressad
  • 3 dl syltsocker

Tillbehör

  • 200 g getost
  • örter - (t ex shiso, daikonkrasse, vattenkrasse eller basilika)

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Snoppa och tärna jordgubbarna.

  2. Blanda äpple, jordgubbar, vatten och citronsaft i en kastrull och låt koka ca 5 min. Tillsätt syltsocker. Koka upp igen och låt koka ca 2 min.

  3. Häll upp marmeladen i en burk och låt svalna. Förvara i kylskåpet.

Servera gärna marmeladen till getost

Skär osten i skivor och lägg på 10 av sesamskorporna. Lägg på en liten klick marmelad och garnera med örter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!