Äppel- och havregrynsbar med mörk choklad

Recept på äppel- och havregrynsbar med mörk choklad. Mellanmålsgodis med jordnötter och choklad när sötsuget slår till och du behöver snabb energi.
Recept på äppel- och havregrynsbar med mörk choklad.
Recept på äppel- och havregrynsbar med mörk choklad. Foto: Simon Bajada

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 1 äpple
  • 50 g valnötter
  • 1 dl mandelsmör - eller jordnötssmör
  • 1 dl kokosolja
  • 3 msk honung
  • 1 msk kanel - mald
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 100 g choklad - mörk

Gör så här

  1. Rosta havregrynen under omrörning i en torr stekpanna 8–10 min, tills de fått fin färg. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Hacka valnötterna.

  2. Smält ihop mandel- eller jordnötssmör, kokosolja, honung, kanel och vaniljsocker i en kastrull. Blanda ner havregryn, äpple och valnötter.

  3. Tryck ut degen i en form, ca 20 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper på degen och tryck ut den jämnt med händerna.

  4. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakan och ställ den i kylen ca 2 timmar.

  5. Skär kakan i bitar.

Recept av: Simon Bajada

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!