Äppel- och fänkålssallad med rökt fisk

En krispig, frisk sallad ger den smakrika fisken gott sällskap.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 350 g rökt fisk - benfri
  • 500 g vattenmelon - klyfta
  • 100 g fänkål - liten
  • 1 äpple - liten

Dressing

  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 600 g potatis - kokt
  • 4 bröd - skivor

Gör så här

  1. Skiva vattenmelonen. Hyvla fänkål och äpple tunt på rivjärnets hyvel eller mandolin. Vispa ihop dressingen och blanda med fänkål och äpple.

  2. Lägg rivna salladsblad i botten på en fat. Lägg på melonskiva, rökt fisk och fänkålssallad. Servera med potatis och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!