Äppel- och citronsnaps

Recept på äppel- och citronsnaps. En enkel snaps att göra och som dessutom passar att ge bort i present.
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 0,5 citron
  • 1 äpple
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1 flaska brännvin special - (35 cl)

Gör så här

  1. Skölj citronen i varmt vatten. Skala av det yttersta skalet med en potatisskalare. Skär äpplet i klyftor.

  2. Lägg citronskal, äpple och rosmarin i en flaska eller karaff. Häll över brännvinet.

  3. Låt stå ca 1 timme i rumstemperatur.

Recept av Allt om Mats redaktion

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!