Äppel- och calvadoskaka

Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk calvados
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör - smält

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en sockerkaksform ca 1 1/2 liter.

  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar.

  3. Stek äppelbitarna i smör i en stekpanna på svag värme så att de mjuknar. Häll på socker och calvados. Låt det fräsa någon minut till och ta det från plattan.

  4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.

  5. Rör ner äpplena med calvadossåsen, mjölblandningen och det smälta smöret i smeten.

  6. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!