00000

Recept på äppel- och blåbärsbröd med valnötter. Rågmjöl och fullkornsmjöl på dinkel gör muffinsen grova och goda!

För 20 muffins

Ingredienser

20 stora muffinsformar alt alminiumformar
4 dl vetemjöl (240 g)
4 dl fint rågmjöl (220 g)
2 dl dinkelmjöl fullkorn (110 g)
1 dl havregryn
1 1/2 msk bikarbonat
1 1/2 msk bakpulver
1 msk salt
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap

Fyllning

2 dl torkade äppel- alt päronringar (ca 50 g)
50 g valnötskärnor, grovhackade
2 dl färska blåbär

Till garnering

florsocker

15 min + 30 min i ugnen

Äppel- och blåbärsbröd med valnötter

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj brödformarna väl om du använder aluminiumformar.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap och rör eller vispa till en jämn smet.
  3. Fyllning: Skär äppel- alt päronringarna i bitar. Grovhacka nötterna. Tillsätt äppelbitar, nötter och blåbär till smeten.
  4. Fördela smeten i formarna. Grädda muffinsen på en plåt i nedre delen av ugnen 25–30 min. Ta ut och låt vila 5 min. Stjälp upp på ett galler och låt muffinsen svalna.
  5. Pudra muffinsen med florsocker och servera.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Övrigt