00000

Äppel-, kanel och calvadossill har en oväntad och god smak.

För 10-12 personer på julbord:

Ingredienser

2 förpackningar inläggningssill, (à 420 g)
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit, (12 %)
1 dl äppeljuice, konc
0,5 vaniljstång
1 kanelstång
0,5 dl calvados, –1 dl
1 äpple

15 minuter + 2 dygn i kyl

Äppel-, kanel och calvadossill – gör så här:

  1. Blanda vatten, socker, ättika och äppeljuice i en kastrull. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg vaniljstång och kanelstång i kastrullen. Låt koka upp så att sockret löses upp. Låt lagen kallna och blanda i calvadosen.
  2. Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär filéerna i sneda 2 cm breda bitar.
  3. Kärna ur äpplet och halvera det. Skär halvorna i skivor. Varva sillen med äppelskivorna i en burk. Häll lagen över sillen. Sätt lock på burken och ställ in den i kylen. Låt stå 2 dygn.

 

Fler recept med: Fisk, Jul, Sill