Äppel-, kanel och calvadossill

Äppel-, kanel och calvadossill har en oväntad och god smak.
Monica Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2 förp inläggningssill - (à 420 g)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl äppeljuice - konc
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 0,5 dl calvados - –1 dl
  • 1 äpple

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, ättika och äppeljuice i en kastrull. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg vaniljstång och kanelstång i kastrullen. Låt koka upp så att sockret löses upp. Låt lagen kallna och blanda i calvadosen.

  2. Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär filéerna i sneda 2 cm breda bitar.

  3. Kärna ur äpplet och halvera det. Skär halvorna i skivor. Varva sillen med äppelskivorna i en burk. Häll lagen över sillen. Sätt lock på burken och ställ in den i kylen. Låt stå 2 dygn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!