Äppel-, bön- och bovetesallad

55555

Recept på äppel-, bön- och bovetesallad. En enkel sallad passar bra som mellanmål. Selleri och äpple ger fräsch och god smak.  

För 2 personer:

Ingredienser

2 msk bovete, helt
1 burk cannellinibönor, (400 g)
1 äpple, grönt
4 rädisor
4 stjälkar selleri
25 g ärtskott
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Dressing:

1 dl yoghurt, grekisk
1 msk senap
0,5 krm salt

5 minuter

Gör så här:

  1. Rosta bovetet i en torr, het stekpanna tills det fått fin färg. Låt kallna.
  2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Ansa och skiva rädisor och selleri.
  3. Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar.
  4. Dressing: Rör ihop yoghurt och senap. Krydda med salt och servera dressingen till salladen.

Recept av: Simon Bajada

Fler recept med: Övrigt