Äppel-, bön- och bovetesallad

Recept på äppel-, bön- och bovetesallad. En enkel sallad passar bra som mellanmål. Selleri och äpple ger fräsch och god smak.
Recept på äppel-, bön- och bovetesallad.
Recept på äppel-, bön- och bovetesallad. Foto: Simon Bajada

Ingredienser

  • 2 msk bovete - helt
  • 1 burk cannellinibönor - (400 g)
  • 1 äpple - grönt
  • 4 rädisor
  • 4 stjälkar selleri
  • 25 g ärtskott
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Dressing

  • 1 dl yoghurt - grekisk
  • 1 msk senap
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Rosta bovetet i en torr, het stekpanna tills det fått fin färg. Låt kallna.

  2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Ansa och skiva rädisor och selleri.

  3. Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar.

  4. Dressing: Rör ihop yoghurt och senap. Krydda med salt och servera dressingen till salladen.

Recept av: Simon Bajada

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!