4.44.44.44.44.4

En skvätt av sommarens hit Aperol ger en mild pomeranssmak i martini-drinken. Stora fina c­erignola-oliver med apelsinskal och rosmarin är gott till. De gröna oliverna från Apulien har en lätt nötig, mild fruktig smak.

För 1 drink:

Ingredienser

3 cl gin
3 cl Aperol
3 cl vermouth, vit
1 msk citron, pressad

Tillbehör:

apelsinskal
grön oliv
rosmarinkvist

5 minuter

Aperolmartini – gör så här:

  1. Fyll en shaker eller liten kanna med is. Häll i och blanda alla ingredienser till drinken. Rör om. Sila upp i glas över en grön oliv.
  2. Servera med ett vridet apelsinskal och en rosmarinkvist.

 

Ett vridet skal av apelsin är inte bara snyggt, det gör även att aromatiska oljor i skalet frigörs och tillför massor av arom. Snurra det runt en penna ­eller ett smalt skaft. 

Fler recept med: Drinkar