Aperolmartini

Recept på Aperolmartini. En skvätt Aperol ger en mild pomeranssmak i martini-drinken. Stora c­erignola-oliver med apelsinskal och rosmarin är gott till. De gröna oliverna från Apulien har en lätt nötig, mild fruktig smak.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 cl gin
  • 3 cl Aperol
  • 3 cl vermouth - vit
  • 1 msk citron - pressad

Tillbehör

  • apelsinskal
  • grön oliv
  • rosmarinkvist

Gör så här

  1. Fyll en shaker eller liten kanna med is. Häll i och blanda alla ingredienser till drinken. Rör om. Sila upp i glas över en grön oliv.

  2. Servera med ett vridet apelsinskal och en rosmarinkvist.

  3. Ett vridet skal av apelsin är inte bara snyggt, det gör även att aromatiska oljor i skalet frigörs och tillför massor av arom. Snurra det runt en penna ­eller ett smalt skaft. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!