Aperol spritz-marmelad

Klassisk drink - i marmeladform! Aperol spritz-marmelad blir vackert orange med apelsinsmak och friskhet från cava. Det blir en perfekt ge bort-present till marmerladfantaster och drinksugna. God tillsammans med lagrad prästost, getost eller färskost.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 apelsiner
  • 0,5 dl Aperol
  • 1 dl prosecco - eller vitt vin
  • 300 g syltsocker

Gör så här

  1. Skölj apelsinerna i ljummet vatten. Skala av det yttersta skalet med en potatisskalare. Strimla skalet mycket fint, mät till 1 dl. Pressa ut 2 1/2 dl saft.

  2. Blanda apelsinskal, apelsinsaft, Aperol och prosecco i en kastrull. Koka ihop ca 5 min. Mät saft- och skalblandningen till 3 dl.

  3. Tillsätt syltsockret och koka under omrörning ca 5 min. Häll upp i väl rengjorda burkar och låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!