00000

Recept på Aperol- och rabarberspritz. Den klassiska italienska drinken får här smak av rabarber. 

För 4 drinkar:

Ingredienser

1,5 dl Aperol
4 dl prosecco
4 msk mineralvatten
is

Rabarberlag:

300 g rabarber
3 dl strösocker
2 msk vatten

Garnering:

1 rabarberstjälk

30 minuter

Aperol- och rabarberspritz – gör så här:

  1. Lag: Skiva rabarbern och lägg i kastrull. Tillsätt socker och vatten. Koka ca 15 min, till en simmig konsistens. Sila bort rabarbern och låt lagen svalna.
  2. Garnering: Skär rabarbern i 15 cm långa stänger. Skala smala, långa band med hjälp av en sparrisskalare.
  3. Fyll glasen med is och fördela rabarberbanden däri. Häll 1 msk rabarberlag i varje glas, därefter Aperol, prosecco och toppa till sist med mineralvatten. Rör om och servera.

aperol-och-rabarberspritz

Fler recept med: Drinkar, Fest