Aperol- och rabarberspritz

Recept på Aperol- och rabarberspritz. Den klassiska italienska drinken får här smak av rabarber. 
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,5 dl Aperol
  • 4 dl prosecco
  • 4 msk mineralvatten
  • is

Rabarberlag

  • 300 g rabarber
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk vatten

Garnering

  • 1 rabarberstjälk

Gör så här

  1. Lag: Skiva rabarbern och lägg i kastrull. Tillsätt socker och vatten. Koka ca 15 min, till en simmig konsistens. Sila bort rabarbern och låt lagen svalna.

  2. Garnering: Skär rabarbern i 15 cm långa stänger. Skala smala, långa band med hjälp av en sparrisskalare.

  3. Fyll glasen med is och fördela rabarberbanden däri. Häll 1 msk rabarberlag i varje glas, därefter Aperol, prosecco och toppa till sist med mineralvatten. Rör om och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!