Apelsinvåfflor med enkel apelsinglass och chokladsås

Extra snabblagat tillbehör till våfflorna är färdig vaniljglass som smaksätts med rivet apelsinskal.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 sats våffelsmet - se grundrecept
  • 1 apelsin

Glass

  • 1 apelsin
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Chokladsås

  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Glass: Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Tillsätt apelsinsaft och -skal och grädde och vispa till en pösig smet. Frys smeten i glassmaskin.

  2. Chokladsås: Blanda kakao, socker, vatten och salt i en kastrull. Låt koka ca 5 min tills såsen fått en simmig konsistens. Rör i smöret och låt såsen svalna.

  3. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten och riv skalet. Blanda våffelsmeten enligt grundreceptet och tillsätt apelsinskal.

  4. Grädda våfflorna och servera dem nygräddade med apelsinglass och chokladsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!