Apelsinvåfflor med enkel apelsinglass och chokladsås
Ingredienser
- 1 sats våffelsmet - se grundrecept
- 1 apelsin
Glass
- 1 apelsin
- 2 äggulor
- 1 dl florsocker
- 2 dl vispgrädde
Chokladsås
- 1 dl kakao
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 1 krm salt
- 1 msk smör
Gör så här
-
Glass: Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Tillsätt apelsinsaft och -skal och grädde och vispa till en pösig smet. Frys smeten i glassmaskin.
-
Chokladsås: Blanda kakao, socker, vatten och salt i en kastrull. Låt koka ca 5 min tills såsen fått en simmig konsistens. Rör i smöret och låt såsen svalna.
-
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten och riv skalet. Blanda våffelsmeten enligt grundreceptet och tillsätt apelsinskal.
-
Grädda våfflorna och servera dem nygräddade med apelsinglass och chokladsås.