00000

Extra snabblagat tillbehör till våfflorna är färdig vaniljglass som smaksätts med rivet apelsinskal.

För 4 personer

Ingredienser

1 sats våffelsmet, se grundrecept
1 apelsin, rivet skal

Glass:

1 apelsin
2 äggulor
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde

Chokladsås:

1 dl kakao
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 krm salt
1 msk smör

Apelsinvåfflor – gör så här:

  1. Glass: Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Tillsätt apelsinsaft och -skal och grädde och vispa till en pösig smet. Frys smeten i glassmaskin.
  2. Chokladsås: Blanda kakao, socker, vatten och salt i en kastrull. Låt koka ca 5 min tills såsen fått en simmig konsistens. Rör i smöret och låt såsen svalna.
  3. Blanda våffelsmeten enligt grundreceptet och tillsätt rivet apelsinskal.
  4. Grädda våfflorna och servera dem nygräddade med apelsinglass och chokladsås.
Fler recept med: Efterrätt och dessert