Apelsintryfflar i form

Apelsintryfflar i form. Recept på enkla tryfflar med härlig smak av apelsin.
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 150 g choklad - mörk (55%)
  • 1 dl vispgrädde
  • 20 g kokosfett
  • 0,5 apelsin
  • 1 - 2 tsk strössel

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Tillsätt kokosfettet och rör tills chokladen och kokosfettet smält.

  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner det i chokladsmeten.

  3. Fyll smeten i ischokladformar, runda eller hjärtformade, gärna med spritspåse. Låt stelna något. Strö över strössel. Förvara i lufttät burk i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!