Apelsintryffel

Läckra tryfflar som innehåller både russin och syltat apelsinskal.
Allt om Mat
Apelsintryffel
Apelsintryffel Foto: Bo Ingvar Jönsson

Ingredienser

  • 0,75 dl russin
  • 0,5 dl citruslikör - t ex Triple Sec
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad - mörk
  • 1 msk smör
  • 1 msk syltat apelsinskal - hackat
  • 2 msk kakao - eller florsocker

Gör så här

  1. Lägg russinen i likören 30 minuter eller längre.

  2. Häll grädden i en liten kastrull och koka upp den. Bryt ner bitar av mörk choklad i den heta grädden. Rör om tills chokladen smälter, rör i smöret.

  3. Blanda russin, likör och hackat apelsinskal i chokladmassan. Häll upp den i en form och ställ i kylskåpet tills den stelnat.

  4. Rulla till runda eller avlånga tryfflar och vänd dem i kakao eller florsocker. Lägg upp i en skål och ställ svalt före serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!