Apelsinsmör med rosmarin

Rosmarin och apelsin är en spännande smakkombination till grillade grönsaker, kyckling och fisk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rosmarin - finhackad, färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk honung - flytande
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 apelsin - rivet skal
  • 3 msk apelsin - pressad

Gör så här

  1. Vispa smöret med elvisp. Tillsätt oljan och vispa tills det blir vitt och fluffigt.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Rör ner den i smöret tillsammans med rosmarin, salt, peppar, honung och balsamvinäger. Vispa 2 min.

  3. Tillsätt apelsinskal och -saft och fortsätt att vispa ytterligare ca 1 minut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!