Apelsinskinka med chili

00000

Recept på apelsinskinka med chili. Välj gärna en ekologisk skinka. Den friska apelsinsmaken passar bra till skinkan.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

2 kilo kokt julskinka
0,5 anchochili torkad
3 msk apelsinskal rivet
4 dl apelsin pressad
0,5 dl strösocker
1 tsk salt

Garnering:

strimlat apelsinskal

15 minuter + 15 minuter i ugn

Apelsinskinka med chili – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka upp vatten och lägg i chilin. Låt ligga ca 15 min. Ta upp chilin och mixa den med apelsinsaft och -skal. Häll ner chilisaften i en kastrull. Koka ihop tills ca 1 1/2 dl återstår.
  3. Skeda apelsinglazen över skinkan och lägg på strimlat apelsinskal. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 15 min.

Recept av Ulla Karlström

Fler recept med: Buffémat, Fläskkött, Jul, Övrigt