Apelsinskinka med chili

Recept på apelsinskinka med chili. Välj gärna en ekologisk skinka. Den friska apelsinsmaken passar bra till skinkan.
Recept på apelsinskinka med chili.
Recept på apelsinskinka med chili. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 kg julskinka - kokt
  • 0,5 ancho chili - torkad
  • 3 msk apelsinskal - rivet
  • 4 dl apelsin - pressad
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt

Garnering

  • apelsinskal - strimlat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Koka upp vatten och lägg i chilin. Låt ligga ca 15 min. Ta upp chilin och mixa den med apelsinsaft och -skal. Häll ner chilisaften i en kastrull. Koka ihop tills ca 1 1/2 dl återstår.

  3. Skeda apelsinglazen över skinkan och lägg på strimlat apelsinskal. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 15 min.

Recept av Ulla Karlström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!