Apelsinsill

Sillen är vacker med rödlök och apelsin och passar utmärkt på en buffé. Den har en frisk och god apelsinsmak som är god till den lite salta sillen. Sillen håller ca fem dygn i kyl.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 420 g inläggningssill
  • 1 rödlök
  • 1 apelsin - (skal + klyftor)
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 nejlikor
  • 1 lagerblad

Lag

  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl apelsin - saft från 1 pressad
  • 1 dl ättiksprit - 12%
  • 0,5 dl honung - flytande
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Lag: Koka upp vatten, apelsinsaft, ättiksprit, honung och socker. Låt lagen kallna.

  2. Skölj sillen noga och skär den i ca 1 1/2 cm breda bitar. Skala och skiva löken i tunt.

  3. Skala apelsinen med en potatisskalare (undvik att få med det vita). Strimla apelsinskalet fint. Filéa apelsinen till skinnfria klyftor. Krossa kryddpepparkornen lätt.

  4. Varva sill, lök, apelsinskal, apelsinklyftor, och kryddor i en burk. Häll över den kalla lagen. Låt sillen stå 1 dygn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!