Apelsinsill med rosépeppar

Rosépeppar ger den inlagda apelsinsillen en lite blommig smak.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill - (à 420 g)
  • 2 dl vatten
  • 1.25 dl strösocker
  • 4 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 apelsiner
  • 1 silverlök
  • 12 rosépepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk senapsfrön - gula
  • 0.5 dl salladslök - strimlad

Gör så här

  1. Spola av sillen med kallt vatten och torka den med hushållspapper. Skär sillen i ca 1 cm breda bitar.

  2. Blanda vatten, socker och ättiksprit och rör tills sockret lösts upp.

  3. Halvera en apelsin och pressa ut saften. Skölj den andra apelsinen i ljummet vatten och skär den i skivor.

  4. Skala och skiva löken. Häll apelsinsaften i lagen och tillsätt rosépeppar, lagerblad och senapskorn.

  5. Varva sill, apelsinskivor, silverlök och salladslök i en burk. Häll över lagen och låt sillen stå i kylen 1 dygn före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!