Apelsinsallad med spiskummin och mynta

Litet uppfriskande tillbehör som passar till både skinka och köttbullar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 0,5 rödlök
  • 3 krm spiskummin - hel
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 tsk mynta - torkad
  • 2 krm salt
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 dl pumpafrön - rostade

Gör så här

  1. Skär bort skalet på apelsinerna så att den yttre vita hinnan följer med. Skiva apelsinerna och pilla bort eventuella kärnor.

  2. Lägg skivorna i en grund skål. Skala och finstrimla rödlök och fördela ovanpå apelsinskivorna.

  3. Strö på spiskummin, peppar, mynta och salt. Ringla över olivolja och strö sist på pumpafrön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!