Apelsinsallad med knapriga mandelflarn

Den här rätten serverar vi som förrätt men den passar också utmärkt som en läskande avslutning på måltiden.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 apelsin
  • 1 dl fetaost - smulad
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Flarn

  • 1 dl mandelspån
  • 1 msk smör
  • 2 msk honung

Garnering

  • 3 msk koriander - eller persilja, hackad

Gör så här

  1. Fräs mandeln guldgul i smöret. Ringla över honungen och fräs under omrörning ca 1/2 min. Häll och bred ut mandeln på ett dubbelvikt bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp eller frys.

  2. Skala apelsinerna med kniv så att inget av det vita blir kvar, skiva dem och lägg på ett fat. Strö över osten. Ringla över oljan. Salta och peppra.

  3. Bryt flarnen i små bitar och strö över salladen och garnera med koriandern.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!