Apelsinsallad med choklad- och marängtopping

Apelsinsallad med choklad- och marängtopping är en fruktig och fräsch dessert. Marängen kan bytas ut mot vaniljglass.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 1,5 msk apelsinlikör
  • 25 g apelsinchoklad - mörk

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1.  Skär ut skinnfria apelsinklyftor. Lägg upp i portionsskålar. Häll över likören. Hacka chokladen och strö den över apelsinerna.

  2. Vispa äggvitor och socker till en fast maräng. Spritsa marängen på apelsinerna. Ge topparna färg med brännare. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!