4.34.34.34.34.3

Apelsinpepparkakor är knapriga och goda. Apelsinskal ger de klassiska juldofterna och smakerna extra krydda.

För 100 kakor:

Ingredienser

150 g smör, rumsvarmt
2,5 dl strösocker
0,5 dl sirap, ljus
1 dl vatten
1 msk ingefära, mald
1 msk kanel, mald
1 tsk kardemumma, mald
0,5 tsk kryddnejlika, mald
7,5 dl vetemjöl, (450 g)
0,5 tsk bikarbonat
1 apelsin, rivet skal

45 minuter + 12 timmar i kyl + 8 min i ugn

Apelsinpepparkakor – gör så här:

  1. Rör ihop smör, socker, sirap och vatten. Tillsätt kryddorna. Blanda i mjöl, bikarbonat och apelsinskal. Arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den ligga i kylen ca 12 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen på lätt mjölad arbetsbänk. Tryck ut figurer och lägg på plåtar med bakplåtspapper.  Grädda mitt i ugnen 6–8 min, beroende på figurernas storlek. Låt pepparkakorna kallna på plåten

 

Fler recept med: Bakning, Jul, Kakor och bullar