Har du möjlighet att lägga karrén i marinad redan hemma och sedan förpacka den riktigt lufttätt och kallt är det bra. Då håller sig köttet i kyl eller kylväska och kan lagas andra kvällen ombord.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g fläskkarré i skivor benfri, i skivor
4 msk apelsinjuice konc
1 msk ingefära riven färsk
1 msk rapsolja
1 tsk salt

tillbehör

1 knippa färskpotatis kokt
2 lökar i klyftor, (gärna både gul och röd)
2 paprikor i klyftor
1 msk rapsolja

1. Lägg köttet i en plastpåse och tillsätt apelsinjuice, inge-fära och olja. Låt det marinera kallt, helst några timmar. Vänd gärna påsen då och då.
2. Koka potatisen.
3. Ta upp karréskivorna ur marinaden. Strö över salt och stek eller grilla dem i ca 3 min på varje sida eller tills de är genomstekta.
4. Stek lök och paprika i olja i ca 1 minut. Häll på det som finns kvar av marinaden och stek ytterligare någon minut.