00000

Laxen blir saftig och god då den bakas i små foliepaket med apelsin, salladslök och chili.

För 4 personer:

Ingredienser

4 laxfilébitar, (à 125 g)
1 knippa salladslök
2 apelsiner
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 + 0,5 tsk salt
1 röd paprika
2,5 dl fullkornscouscous
1 grönsaksbuljongtärning
1 påse spenat, färsk (150 g)
1 krm svartpeppar, nymald

15 minuter + 15 minuter i ugn

Apelsinlax i paket med spenatcouscous – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxfilébitarna på var sitt stort ark aluminiumfolie. Strimla salladslöken. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Kärna ur och strimla chilin. Fördela lök, apelsin och chili. Strö över 1 tsk salt.
  2. Vik ihop folien till tättslutande paket och ställ dem på en plåt. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min.
  3. Kärna ur och hacka paprikan. Tillaga couscousen i vatten med grönsaksbuljongtärning enligt förpackningens anvisning. Tillsätt paprika och spenat när ca 2 min av koktiden återstår. Smaka av med 1/2 tsk salt och peppar. Servera laxen ur paketen med spenatcouscousen till.