00000

Laxen blir saftig och god då den bakas i små foliepaket med apelsin, salladslök och chili.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 laxfilébitar, (à ca 125 g)
1 knippa salladslök
2 apelsiner
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 tsk salt, + 0,5 tsk
1 röd paprika
2,5 dl fullkornscouscous
1 grönsaksbuljongtärning
1 påse färsk spenat, (150 g)
1 krm nymald svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxfilébitarna på var sitt stort ark aluminiumfolie. Strimla salladslöken. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Kärna ur och strimla chilin. Fördela lök, apelsin och chili. Strö över 1 tsk salt.
2. Vik ihop folien till tättslutande paket och ställ dem på en plåt. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min.
3. Kärna ur och hacka paprikan. Tillaga couscousen i vatten med grönsaksbuljongtärning enligt förpackningens anvisning. Tillsätt paprika och spenat när ca 2 min av koktiden återstår. Smaka av med 1/2 tsk salt och peppar. Servera laxen ur paketen med spenatcouscousen till.