Apelsinkycklingspett

Utsökta fräscha kycklingspett med smak av apelsin och lite hetta från sambal oelek. De passar till ris eller nudlar eller på en buffé. De går bra att frysa och är mycket uppskattade.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 4 grillspett - av trä

Marinad

  • 1 apelsin
  • 3 msk citronolivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1,5 tsk salt

Till servering

  • nudlar - med salladslök
  • paprika - gul

Gör så här

  1. Riv det yttersta på apelsinen med ett rivjärn eller ett zestjärn. Pressa apelsinen och blanda skal och saft med  övriga ingredienser till marinaden i en plastpåse.

  2. Skär kycklingfiléerna i långa, 2 cm breda, strimlor. Lägg ner dem i marinaden och låt marinera 30 min–1 timme.

  3. Sätt ugnen på 225 °. Trä upp kycklingbitarna på spett och lägg dem på en plåt. Ugnsstek kycklingspetten i övre delen av ugnen 8–10 min. Servera med tillbehör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!