Apelsinkyckling med chili

Recept på apelsinkyckling med chili. En snabblagad festlig rätt med krämig sås. Servera med couscous och grönsaker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör

Sås

  • 1 apelsin
  • 0,5 citron
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk russin
  • 0,5 - 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk persilja - grovhackad

Tillbehör

  • couscous
  • purjolök - fräst
  • klyftor apelsin

Gör så här

  1. Tvätta och skala apelsin och citron med potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften.

  2. Koka upp skal, saft, creme fraiche, smulad buljongtärning, soja, russin och sambal oelek i en panna.

  3. Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i såsen.

  4. Låt kycklingen koka på svag värme ca 10 minuter. Strö över persilja. Servera med couscous, fräst purjolök och apelsinklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!