00000

Recept på apelsinkyckling med chili. En snabblagad festlig rätt med krämig sås. Servera med couscous och grönsaker.

För 4 personer

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 msk smör

Sås

1 apelsin
0,5 citron
2 dl lätt crème fraiche
1 hönsbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
1 msk russin
0,5-1 tsk sambal oelek
2 msk persilja grovhackad

Tillbehör

couscous, fräst purjolök, apelsinklyftor

30 minuter

Gör så här:

  1. Tvätta och skala apelsin och citron med potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften.
  2. Koka upp skal, saft, creme fraiche, smulad buljongtärning, soja, russin och sambal oelek i en panna.
  3. Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i såsen.
  4. Låt kycklingen koka på svag värme ca 10 minuter. Strö över persilja. Servera med couscous, fräst purjolök och apelsinklyftor.