1. Koka bulgur i hönsbuljongen enligt anvisningarna på paketet.
2. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i smör i en gryta. Rör i frukt, nötter och den kokta bulgurn.
3. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Stek dem i smör 4–5 min på medelvärme, vänd och stek ytterligare 4–5 min, nu under lock. Tillsätt apelsinskal och pressa över apelsinsaften.
4. Servera med bulgur.
Apelsinkyckling med bulgur
Apelsinkyckling med bulgur
Foto: Lars Paulsson
Lite nötter och torkad frukt brukar ofta ligga kvar efter jul. Jättegott att röra ner i en bulgur och servera till en apelsinkryddad kyckling.
För 4 person(er)
Ingredienser
3 dl | bulgur |
6 dl | vatten |
1 | hönsbuljongtärning |
0,5 | purjolök, 1 dm |
1 msk | smör, + 1 msk |
0,5 dl | torkad frukt, hackad, t ex dadlar, fikon, russin |
0,5 dl | nötter, grovhackade |
4 | kycklingfiléer |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar |
1 tsk | rosmarin |
1 | apelsin, strimlat skal + pressad saft |
Tillbehör:
, sallad |