00000

Lite nötter och torkad frukt brukar ofta ligga kvar efter jul. Jättegott att röra ner i en bulgur och servera till en apelsinkryddad kyckling.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl bulgur
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
0,5 purjolök 1 dm
1 msk smör + 1 msk
0,5 dl torkad frukt hackad, t ex dadlar, fikon, russin
0,5 dl nötter grovhackade
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
1 apelsin strimlat skal + pressad saft

Tillbehör:

sallad

1. Koka bulgur i hönsbuljongen enligt anvisningarna på paketet.
2. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i smör i en gryta. Rör i frukt, nötter och den kokta bulgurn.
3. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Stek dem i smör 4–5 min på medelvärme, vänd och stek ytterligare 4–5 min, nu under lock. Tillsätt apelsinskal och pressa över apelsinsaften.
4. Servera med bulgur.