Apelsinkyckling med bulgur

Lite nötter och torkad frukt brukar ofta ligga kvar efter jul. Jättegott att röra ner i en bulgur och servera till en apelsinkryddad kyckling.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 0,5 purjolök - 1 dm
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 0,5 dl frukt - torkad hackad, t ex dadlar, fikon, russin
  • 0,5 dl nötter - grovhackade
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 apelsin - strimlat skal + pressad saft

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Koka bulgur i hönsbuljongen enligt anvisningarna på paketet.

  2. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i smör i en gryta. Rör i frukt, nötter och den kokta bulgurn.

  3. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Stek dem i smör 4–5 min på medelvärme, vänd och stek ytterligare 4–5 min, nu under lock. Tillsätt apelsinskal och pressa över apelsinsaften.

  4. Servera med bulgur.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!