00000

Hög och pampig är den chokladglaserade apelsinkakan - en riktig kafékaka. Rivet apelsinskal och hackad blockchoklad ger kakan den kraftiga smaken. Gott med vispgrädde!

För 1 kaka

Ingredienser

3 ägg
3 dl socker
1 apelsin
100 g mörk blockchoklad, hackad
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl vispgrädde

Glasyr

125 g mörk blockchoklad
50 g syltade, hackade apelsinskal

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner apelsinskalet.
3. Blanda blockchoklad med vetemjöl och bakpulver.
Blanda ner det i smeten.
4. Vispa grädden och rör försiktigt ner den i smeten.
5. Häll smeten i en välsmord och bröad slät form, 2 liter.
6. Grädda på nedersta falsen i ugnen 40-45 minuter. Prova med en sticka.
7. Smält blockchokladen till glasyren försiktigt i mikrovågsugnen eller över vattenbad.
8. Ta kakan ur formen och glasera med den smälta chokladen.
9. Strö över apelsinskalet. Låt kallna och stelna.

Fler recept med: Övrigt