Apelsiner med varm rosmarin och sichuanhonung

Det blir vackert att servera apelsinerna hela med blank, varm sirap som får ringla ner på frukten. Ät dem lämpligast med kniv och gaffel! Ett litet glas Commandaria passar perfekt till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 blodapelsiner - eller vanliga apelsiner

Rosmarinsirap

  • 1 dl honung - ljus
  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 1 msk rosmarin - grovhackad

Gör så här

  1. Värm honungen i en kastrull. Stöt sichuanpepparn grovt i en mortel.

  2. Lägg sichuanpeppar och rosmarin i honungen. Låt stå på lägsta temperatur att dra åt sig smakerna ca 5 min.

  3. Skär bort skalet från apelsinerna så att de vita hinnorna försvinner.

  4. Servera apelsinerna med den varma honungen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!