Apelsindessert

I Grekland får man ibland den goda tjocka yoghurten med färsk frukt och honung till frukost. Denna frukost har inspirerat till desserten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g totalyoghurt
  • 4 apelsiner
  • 4 msk strösocker
  • 4 noblesseplattor - mörka

Gör så här

  1. Pressa saften av 2 apelsiner. Sila saften och häll den i en kastrull. Blanda ner socker. Skär skinn- och hinnfria klyftor av de andra 2 apelsinerna.

  2. Koka ihop apelsinsaften och socker tills ca hälften återstår, låt svalna i rumstemperatur.

  3. Klicka yoghurt i botten på glas. Lägg i en noblesseplatta och apelsinklyftor. Häll över apelsinlag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!