00000

Recept på apelsinbulgur med kycklingspett och myntayoghurt. Uteslut kycklingen och tillsätt ytterligare en burk bönor om du vill äta vegetariskt.

För 4 personer

Ingredienser

500 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Bulgur

1 gul lök
6 dl vatten
1 tsk salt
2 dl röda linser
2 dl bulgur
1 apelsin
1 burk vita bönor stora (400 g)

yoghurt

2 dl matyoghurt (10 %)
2 msk mynta hackad
2 krm salt

40 minuter

Gör så här:

1. Skär kycklingfiléerna i remsor och trä upp dem på träspett. Krydda med salt och peppar. Stek eller grilla dem runt om ca 10 min tills kycklingen är genomstekt.
2. Skala och skiva löken. Koka upp vattnet med lök och salt. Tillsätt linser och bulgur och låt koka under lock ca 10 min.
3. Skala och tärna apelsinen. Blanda ner apelsin och bönor i bulgurn.
4. Blanda ingredienserna till yoghurten och servera den till kyckling och bulgur.

Ca 520 kcal per portion, 8 g fett,
49 g protein, 60 g kolhydrater