Apelsin-piggelin med morot och ginseng

Ginsengroten är välkänd som stärkande och uppiggande när man känner sig trött och hängig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 1 ingefära - färsk, liten bild
  • 0,5 banan
  • 1,5 dl morotsjuice - färskpressad
  • 1 msk ginseng - den utan alkohol smakar frukt
  • 4 isbitar
  • 2 krm kanel - eventuellt

Gör så här

  1. Det här är en perfekt start på dagen eller som mellanmål (undvik ginseng på kvällen då den kan ge sömnsvårigheter). Du kan också utesluta ginseng. Flytande ginseng finns att köpa i hälsokostbutiker. Ingefära är rik på kalcium, magnesium, fosfor och kalium, spårämnen som  annars kan vara svåra att få i sig. Den sägs också vara bra för blodcirkulationen, matsmältningen och lindra menstruationssmärtor. Man brukar säga att ingefäran är ett fulländat livsmedel. Dessutom förstärker den frukternas smak.

Gör så här:

Skär bort skalet på apelsinen och skär den i mindre bitar. Skala och skiva ingefäran, börja med den mindre mängden. Mixa apelsin, ingefära, banan, morotsjuice och ginseng i en mixer. Häll upp juicen i glas, lägg i några isbitar och pudra evntuellt över lite kanel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!