Apelsin på apelsin med apelsin

En lättsam liten dessert utan svåra krusiduller.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 apelsin - rivet skal
  • 1 stjärnanis - hel, (kan uteslutas)
  • 2 apelsiner

Tillbehör

  • apelsinsorbet - eller vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten, rivet apelsinskal och stjärnanis i en tjockbottnad  kastrull. Låt koka utan lock till ca 1 1/4 dl återstår. Det skall ha en sirapsliknande konsistens. Ställ att kallna.

  2. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Fördela dem på assietter. Lägg på en kula sorbet och ringla över apelsinsirapen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!