Apelsin- och vaniljsnaps

Recept på apelsin- och vaniljsnaps. Skär gärna ut ett par ringlande apelsinskal ur en apelsin och lägg i flaskan före servering för syns skull. Blir det snaps över, spara den utan skal.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl brännvin - okryddat, t ex Brännvin special
  • 0,5 apelsin - liten
  • 0,33 vaniljstång
  • 2 tsk sirap - ljus

Gör så här

  1. Häll spriten i en skål.

  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften ur apelsinen. Lägg apelsinskal och saft i spriten.

  3. Skåra och skrapa fröna ur vaniljstången. Blanda ner vaniljfröna i spriten och tillsätt sirap. Rör om.

  4. Låt stå övertäckt i kylen 2 dygn. Sila över snapsen i en flaska.

Apelsin- och vaniljsnaps serveras gärna med en apelsin- och vaniljsill

Egentligen började det med snapsen, som Sofie hade tänkt servera till en dessert med mörk choklad. Det var när en gäst beställde snapsen till krogens sillplanka som de förstod att de hade en förträfflig kombination på gång. De gjorde helt enkelt en ny sillinläggning med samma smaker som i snapsen.

– Jag kommer ihåg när jag smakade den för första gången. Det var som godis, säger Sanna Hermansson.

En sill åt det sötare hållet alltså. Här hittar du recept på apelsin- och vaniljsillen!

Foto: Agneta Thorsén, Agneta horsén

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!