Apelsin- och vaniljsill

Recept på Apelsin- och vaniljsill. Apelsinens syra dämpas något av vaniljens milda smak.

Apelsin- och vaniljsill – gör så här:

  1. Ta upp sillen ur lagen och låt rinna av i en sil. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skal från halva apelsinen med ett rivjärn eller zestjärn. Skär ut hinnfria klyftor ur den ena halvan och pressa saften ur den andra.
  2. Skåra och skrapa fröna ur vaniljstången. Lägg vaniljstång  och frön i 1-2-3-lagen. Tillsätt apelsinsaft och -skal. Vänd i sill och apelsinklyftor.
  3. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Den är hållbar ca 2 veckor i kyl.

 

Recept: 1-2-3-lag

  1. Koka upp 1 dl ättiksprit, 2 dl socker och 3 dl vatten och rör så att sockret löser sig.
  2. Låt kallna.

Recept från