Apelsin- och tomatfisk

Hoki är en torskliknande fisk från Nya Zeeland som säljs styckfryst. Låt filén halvtina före tillagning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 1 dl tomatfond - (ardita) eller passerade tomater
  • 0,5 msk soja - ljus
  • 1 vitlöksklyfta - liten, pressad
  • 200 g ryggfilé - av hoki eller annan fast vit fisk
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 1 rosmarin - liten kvist
  • 10 svarta oliver - små, gärna taggiasca

Tillbehör

  • 175 g potatis - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort skalet och det vita från apelsinen. Skär bort mellanväggarna och plocka ut de så kallade apelsinfiléerna. Spara saften som rinner ut. Blanda tomatfond, soja, vitlök och apelsinsaft.

  2. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form. Salta och peppra. Fördela apelsinklyftorna, tomatsåsen, rosmarin och oliver över fisken. Stek mitt i ugnen 20–25 min.

  3. Servera med pressad potatis eller ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!