Apelsin- och plommonchutney

Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl katrinplommon
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta - hackad
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 dl apelsinjuice
  • 2 dl muscovadosocker - mörkt
  • 2 msk apelsinskal - rivet
  • 2 msk ingefära - riven, färsk
  • 1 kanelstång
  • 1 dl aprikoser - strimlade, torkade
  • 1 dl hasselnötter - blandade, rostade

Gör så här

  1. Koka katrinplommon, hackad lök och vitlök, vinäger, vatten, apelsinjuice, socker, apelsinskal, ingefära och kanelstång ca 15 min utan lock. Mixa grovt i matberedare, smaka av med salt och peppar.

  2. Rosta nötterna till chutneyn i het panna under passning, rör ner dem och aprikoserna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!