00000

Recept på glasspinnar med apelsin- och mango. Mixa, pressa och frys in. Det är superenkelt att göra de här svalkande goda och färgglada pinnglassarna. Köp fryst mango om du inte ­hittar en mogen i butiken.

För 8 glassar

Ingredienser

100 g mango, 1 dl mangopuré
3/4 dl vatten
3/4 dl strösocker
1/2 msk flytande honung

Apelsonglass

2 1/2 dl pressad apelsin
2 1/2 dl kokosmjölk
1 1/2 tsk flytande honung
2 msk pressad citron

Apelsin- och mangoglasspinnar – gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär mangon i bitar. Mixa den slät med mixerstav.
  2. Koka upp vatten, socker och honung i en kastrull. Låt kallna. Blanda sockerlag och mangopuré.
  3. Apelsinglass: Vispa ihop apelsinsaft, kokosmjölk, honung och citronsaft.
  4. Fördela mangopurén i glassformarna och fyll på med apelsin- och kokosblandningen. Ställ in formarna i frysen tills de börjar få ett tunt islager på ytan, det tar ca 1 timme. Sätt pinnar i formarna. Låt pinnarna frysa ca 8 timmar.
  5. Skölj formarna hastigt i ljummet eller kallt vatten och dra försiktigt men bestämt ut dem ur formarna.

apelsin-mango-glass

Fler recept med: Artiklar