Apelsin- och mangoglasspinnar

Recept på glasspinnar med apelsin- och mango. Mixa, pressa och frys in. Det är superenkelt att göra de här svalkande goda och färgglada pinnglassarna. Köp fryst mango om du inte ­hittar en mogen i butiken.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 g mango - 1 dl mangopuré
  • 0,75 dl vatten
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 msk honung - flytande

Apelsonglass

  • 2,5 dl apelsin - pressad
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1,5 tsk honung - flytande
  • 2 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär mangon i bitar. Mixa den slät med mixerstav.

  2. Koka upp vatten, socker och honung i en kastrull. Låt kallna. Blanda sockerlag och mangopuré.

  3. Apelsinglass: Vispa ihop apelsinsaft, kokosmjölk, honung och citronsaft.

  4. Fördela mangopurén i glassformarna och fyll på med apelsin- och kokosblandningen. Ställ in formarna i frysen tills de börjar få ett tunt islager på ytan, det tar ca 1 timme. Sätt pinnar i formarna. Låt pinnarna frysa ca 8 timmar.

  5. Skölj formarna hastigt i ljummet eller kallt vatten och dra försiktigt men bestämt ut dem ur formarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!