Apelsin- och mandelpotatis med tofuröra och bruschettasticks

Tofu mixas med rödbeta till en krämig röra. Apelsin ger annorlunda smak till potatisen.
Maximillian Lundin
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 100 g sötmandel
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 apelsiner

Rödbets- och tofuröra

  • 3 rödbetor - kokta
  • 400 g tofu - fast
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Bruschettasticks

  • 4 skivor surdegsbröd - ljust
  • 2 msk olivolja

Garnering

  • grönkål - hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg mandeln på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna.

  2. Skrubba potatisen i ljummet vatten och  halvera den. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olja. Strö över salt och rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Röra: Skär rödbetorna i mindre bitar. Mixa rödbetor, tofu, olja, vinäger, salt och peppar grovt i en matberedare.

  4. Skölj den ena apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet. Skär bort allt skal från båda apelsinerna. Skär ut hinnfria klyftor och skär i bitar.

  5. Stöt mandeln grovt i en mortel. Blanda potatisen med apelsinbitar och mandel.

  6. Bruschettasticks: Skär brödet i snibbar. Stek det knaprigt i olja i en stekpanna.

  7. Fördela potatisen på tallrikar. Klicka på rödbets- och tofuröra och lägg brödet vid sidan om. Garnera med apelsinskal och grönkål.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!