30 minuter + 30 minuter i ugn
Apelsin- och mandelpotatis med tofuröra och bruschettasticks – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Lägg mandeln på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna.
- Skrubba potatisen i ljummet vatten och halvera den. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olja. Strö över salt och rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
- Röra: Skär rödbetorna i mindre bitar. Mixa rödbetor, tofu, olja, vinäger, salt och peppar grovt i en matberedare.
- Skölj den ena apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet. Skär bort allt skal från båda apelsinerna. Skär ut hinnfria klyftor och skär i bitar.
- Stöt mandeln grovt i en mortel. Blanda potatisen med apelsinbitar och mandel.
- Bruschettasticks: Skär brödet i snibbar. Stek det knaprigt i olja i en stekpanna.
- Fördela potatisen på tallrikar. Klicka på rödbets- och tofuröra och lägg brödet vid sidan om. Garnera med apelsinskal och grönkål.
Fler recept av Maximillian Lundin från ”The Plant”: