Apelsin- och ingefärsmarmelad

Använd gärna apelsiner med tunt skal så att inte marmeladen blir för besk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 stora citroner - ekologiska (ca 280 g)
  • 5 apelsiner - ekologiska (1 kilo)
  • 5 dl vatten
  • 5 dl strösocker - (450 g)
  • 2 msk ingefära - finriven

Gör så här

  1. Borsta och skölj frukten väl i varmt vatten. Skala citronerna och 4 av apelsinerna med en kniv så endast fruktköttet blir kvar. Ta bort eventuella kärnor.

  2. Skär apelsiner och citroner i grova bitar. Lägg fruktköttet i kastrull och mixa frukten hastigt med mixerstav.

  3. Skär bort ändbitarna, klyfta och skär bort ev kärnor på den återstående apelsinen. Skiva den i mycket tunna skivor. Lägg skivorna i kastrullen

  4. Tillsätt vatten och socker och låt koka utan lock ca 40 min. Skumma marmeladen 2–3 gånger under tiden den kokar.

  5. Gör marmeladprov genom att lägga lite marmelad på en tallrik, ställ svalt och se om den stelnar. Om den inte stelnar, koka en stund till.

  6. Tillsätt ingefära när det återstår ca 5 min av koktiden.

  7. Häll upp marmeladen i väl rengjorda och varma glasburkar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!