Ugnsgrillade revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

4.14.14.14.14.1

Bästa receptet på ugnsgrillade revbensspjäll med glaze. Revbensspjäll är ofta honungsglaserade, här bjuder vi dock på en underbar glaze med apelsin och ingefära.

För 10 pers på buffé

Ingredienser

Apelsin- och ingefärsglacerade revbensspjäll

1 1/2 kilo tjocka revbensspjäll
2 gula lökar
2 tsk salt, /liter vatten
1 tsk flingsalt

Garnering

2 msk flytande honung
2 dl apelsin, pressad
1 dl strösocker
2 msk ingefära, riven
2 msk balsamvinäger
1 tsk salt
1 krm chiliflakes

Garnering

flingsalt

20 min + 1 1/2 timme kokning och 25 min i ugnen

Apelsin- och ingefärsglaserade revbensspjäll – gör så här:

  1. Skala och skär löken i klyftor. Koka upp vatten och salt i en stor gryta. Lägg i revben och lök och koka upp på nytt. Låt sjuda utan lock, ca 1 1/2 timma. Låt kallna i lagen.
  2. Glaze till grillade revbensspjäll i ugn: Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla ingredienserna till glaseringen i en kastrull. Låt koka ihop till en simmig konsistens, ca 15 min.
  3. Skär spjällen i portionsbitar och lägg dem på en plåt. Pensla spjällen runt om med glaseringen och stek mitt i ugn tills de fått fin färg, ca 25 min. Strö över flingsalt och servera.

    recept-julbord

    Foto: Per Ranung

    Köttbullar, revbensspjäll och Janssons frestelse hör julen till.

Tips!

Koka revbensspjällen innan du grillar dem, i en vanlig kastrull eller lergryta.