44444

Recept på apelsin- och chokladsemifreddo. Lättlagad festdessert med mörk choklad, maräng och apelsin.

För 6 pers

Ingredienser

Apelsin- och chokladsemifreddo

4 ägg
1/2 dl ljust muskovadosocker
5 dl vispgrädde
100 g kanderade mandlar
50 g mörk choklad (70%)
10 maränger
1 stor apelsin, rivet skal

Garnering

50 g kanderade mandlar
50 g mörk choklad (70%)
10 maränger

20 min + 4 timmar i frysen

Apelsin- och chokladsemifreddo — gör så här:

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ägg­ vitorna till ett hårt skum. Vispa äggulor­na med muskovadosockret tills smeten är pösig. Vispa grädden.
  2. Vänd ner de vispade äggvitorna i den pösiga äggsmeten. Vänd till sist i gräd­den. Hacka mandlar, choklad och ma­ränger grovt. Vänd ner mandel, choklad, maränger och apelsinskal i smeten.
  3. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd med plast­folie. Ställ i frysen ca 4 timmar.
  4. Hacka mandlar, choklad och maräng­er och blanda ihop. Strö blandningen över semifreddon och servera.