Apelsin- och chokladsemifreddo
Apelsin- och chokladsemifreddo
- 4 ägg
- 0,5 dl ljust muscovadosocker
- 5 dl vispgrädde
- 100 g mandlar - kanderade
- 50 g mörk choklad - (70%)
- 10 maränger
- 1 stor apelsin - rivet skal
Garnering
- 50 g mandlar - kanderade
- 50 g mörk choklad - (70%)
- 10 maränger
Gör så här
-
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ägg vitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna med muskovadosockret tills smeten är pösig. Vispa grädden.
-
Vänd ner de vispade äggvitorna i den pösiga äggsmeten. Vänd till sist i grädden. Hacka mandlar, choklad och maränger grovt. Vänd ner mandel, choklad, maränger och apelsinskal i smeten.
-
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd med plastfolie. Ställ i frysen ca 4 timmar.
-
Hacka mandlar, choklad och maränger och blanda ihop. Strö blandningen över semifreddon och servera.