Dessa gyllengula scones är både söta och friska på samma gång. Passar både till frukost och fikat. Kan ätas som de är eller med lite smör eller färskost.

För 8 scones

Ingredienser

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 dl torkade aprikoser skurna i mindre bitar
75 g smör
1 apelsin rivet skal
2 dl nypressad apelsinjuice

Att doppa i

0,5 dl strösocker

Apelsin- och aprikosscones

  1. Blanda alla torra ingredienser samt aprikosbitarna. Skär smöret i tärningar. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  2. Tillsätt det fin rivna apelsinskalet och apelsinjuice. Rör snabbt ihop till en kladdig deg. Häll upp strösocker på ett fat. Ta med hjälp av 2 skedar ut 8 klickar och doppa vartefter i sockret. Lägg därefter på bakpappersklädd plåt.
  3. Grädda mitt i ugnen 15-18 min eller till de fått färg.
Fler recept med: Övrigt