Apelsin- och aprikosmarmelad

Apelsin- och aprikosmarmelad är en sötsyrlig marmelad med aprikos och apelsin. Dels blir det enklare med färre apelsiner att skära, dels uppdateras smaken utan att man byter ut apelsinen helt.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 g aprikoser - färska
  • 1 apelsin - med tunt skal
  • 1 dl vatten
  • 500 g syltsocker

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur aprikoserna. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Skär den i fyra delar och skär dem i tunna skivor.

  2. Koka aprikoser och apelsin med vattnet ca 5 min. Tillsätt socker och rör om.

  3. Sjud marmeladen ca 10 min. Rör då och då. Häll marmeladen i väl rengjorda burkar och sätt på lock.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!