Antipasto

Antipasto är Italien när det är som bäst. Välj gärna följande charkprodukter till din antipasto: finocchiona (fänkåls­salami), strolghino di culatello (salami), prosciutto di parma (parmaskinka). Recept av .  
Mirco Guidi
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 g charkprodukter - blandade
  • 200 g taleggio
  • 2 buffelmozzarellaostar

Pimpinella

  • 300 g vitt bröd - torrt
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 3 tomater - stora
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • saffranshonung
  • fikonmarmelad
  • piadina*

Gör så här

  1. Pimpinella: Skär brödet i grova bitar. Blanda vatten och vinäger. Lägg brödet i blandningen. Låt ligga ca 10 min.

  2. Skär tomaterna i grova bitar. Repa bladen från basilikan och hacka den, spara några blad till garnering. Blanda bröd, tomater, hackad basilika och olja. Krydda med salt och peppar.

  3. Strö över de hela basilikabladen och servera salladen till antipaston.

  4. * Piadina är en sorts tunnbröd som serveras till antipaston. Det finns att köpa i italienska delikatess butiker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!