Ansjovissmör

Vackert rödbetsrött med tydlig smak av ansjovis, som gör att detta smör smakar fint till grillad fisk. Det passar också som god smaksättare när en grillad kotlett serveras.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g smör - mjukt
  • 125 g anjovisfilé
  • 0,5 dl rödlök - mycket finhackad
  • 2 msk rödbetsspad
  • 2 msk rödbetor - fint tärnade, inlagda
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Koka ihop ansjovisspad, rödlök och rödbetsspad tills nästan all vätska kokat in. Låt svalna.

  2. Finhacka ansjovisen och rödbetorna och blanda samtliga ingredienser med smöret.

  3. Rulla in smöret i folie och förvara det i kylen eller frysen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!