Ansjovismousse på kavring

Allt om Mat
Ansjovismousse på kavring
Ansjovismousse på kavring Foto: Susanne Almers

Moussen

  • 9 gelatinblad
  • 250 g anjovisfilé
  • 500 g kesella gourmet
  • 5 dl gräddfil
  • 5 msk anjovisspad
  • 1 dl gräslök - hackad
  • 2 krm svartpeppar

Till servering

  • 10 kavring - skivor
  • 200 g löjrom
  • 1 rödlök - finhackad
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Finhacka ansjovis och blanda den i en bunke med kesella, gräddfil, ansjovisspad, gräslök och peppar.

  2. Lyft upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner några matskedar av ansjovismoussen i gelatinet och blanda sedan ner allt i moussen.

  3. Häll i en form och låt moussen stelna i kyl minst 4 tim.

  4. Vid servering: Kantskär kavringsskivorna och dela dem diagonalt. Doppa en stor matsked i hett vatten och forma med den ansjovismoussen till ägg. Lägg dem direkt på kavring och garnera med finhackad rödlök, löjrom och gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!